Over Singelkunst

Singelkunst is een gratis openlucht evenement met grote kunstwerken op, in en langs de historische Singel van Woerden van vrijdag 18 maart tot en met zondag 8 mei 2022.

Bekijk de circa 25 kunstwerken wandelend of varend. Scan de QR-codes voor meer informatie over de kunstwerken en de kunstenaars, blader door een unieke Singelkunstcatalogus of laat je rondleiden door een gids. Neem deel aan de gratis activiteiten -muziek, dans, poëzie, theater, digital arts – die georganiseerd worden rond Singelkunst op woensdagmiddag, in het weekend en in het donker.

Voor wie?

Singelkunst heeft voor iedereen iets, maar niet alles is voor iedereen. De expo is aantrekkelijk voor een breed publiek waaronder natuurlijk de inwoners van Woerden en frequente bezoekers uit de regio, maar ook de vele toeristen die de vestingstad Woerden bezoeken.

Singelkunst is een smaakvolle doch verrassende expositie met werk van professionals en amateurs, van jong en oud, zowel uit Woerden als ruim daarbuiten. De kwaliteit van Singelkunst is hoog, zowel op artistiek als technisch niveau.

Het fundament wordt gevormd door de kunstwerken van twaalf zorgvuldig uitgekozen professionele kunstenaars. In juli volgt een open call (deadline 15 september 2021) met een selectie in oktober voor negen plekken. Na de zomer strijden jonge talenten van de lokale onderwijsinstellingen om vijf beschikbare plekken.

Vergoeding

Voor elke geselecteerde deelnemer aan Singelkunst 2022 is een vergoeding beschikbaar conform de landelijk gehanteerde richtlijn Kunstenaarshonorarium (excl. btw) plus materiaalkosten (n.t.b.).

Specs & locatie

  • Een plattegrond met locaties en minimale afmetingen is beschikbaar. Half juli en begin september wordt bij voldoende belangstelling een rondleiding langs alle plekken georganiseerd. De kunstenaar kan een voorkeur aangeven voor een bepaalde plek.
  • Nadere informatie over beschikbare faciliteiten zoals pontons en andere drijvers volgt.
  • De kunstwerken dienen uiterlijk 5 maart 2022 in Woerden te zijn; transport in overleg.

WOERDEN

Hoofdstad van het Groene Hart, viert op 12 maart 2022 650 jaar stadsrechten. Dat wordt het hele jaar uitbundig gevierd met talloze activiteiten. Vestingstad Woerden heeft een groot cultureel hart. Er worden er bovengemiddeld veel culturele activiteiten georganiseerd van uitstekend niveau, ook aantrekkelijk voor niet-Woerdenaren.

Woerden is een middelgrote gemeente met bijna 53.000 inwoners, strategisch gelegen in het midden van het land. De stad is uitstekend bereikbaar vanaf de A12 en met het openbaar vervoer.

Door wie?

Singelkunst wordt georganiseerd door Stichting Singelkunst Woerden i.o., bestaande uit een driekoppig bestuur met een team enthousiaste en deskundige vrijwilligers uit Woerden. Zij sturen zes werkgroepen aan: productie, artistieke leiding, programmering, PR/marketing, sponsoring en non-profit partners. Met elkaar, met fondsen en met steun van lokale ondernemingen zetten zij Singelkunst op de kaart. Singelkunst moet uitgroeien tot een tweejaarlijks evenement.

Leuk weetje: In de jaren ‘80 waren er drie kleinschalige edities van Singelkunst die nog steeds tot de verbeelding spreken. Drie deelnemers van toen zijn betrokken bij de huidige organisatie!

Meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief.