Contact

Stichting Singelkunst Woerden
Singel 35
3442 AL Woerden

KVK-nummer: 83476733
Bankrekening: NL04RABO 0372 7270 42
RSIN nummer: 862889145

Contact: info@singelkunst.nl

ANBI-stukken

Onze ANBI aanvraag is ingediend!


Waarom hebben we een ANBI-status aangevraagd?


1. Vrijstelling van erf- en/of schenkbelasting

Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang. En wanneer een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.


2: Giften zijn voor donateurs aftrekbaar van de belasting

Voor de donateur van een gift aan een ANBI is het ook prettig om te weten dat zijn gift aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Het doneren aan onze stichting wordt dus aantrekkelijker.


3: De ANBI-status fungeert als een ‘keurmerk’

De ANBI is ook een soort “keurmerk”. Met de ANBI status geven wij aan dat we aan aan bepaalde criteria voldoen. U kunt er op vertrouwen dat uw donaties ook echt terecht komen bij ons goede doel. We hopen hierdoor meer (potentiële) subsidieverstrekkers, fondsen en donateurs over de streep te trekken.

4: Eis voor online betalingen

Online betalingen zijn nog niet mogelijk op onze website. Om online betalingen te kunnen realiseren werken wij met de betaalprovider Mollie. Als vergunning houdende betaalinstelling heeft Mollie met veel wet- en regelgeving te maken (o.a. de Wwft en Wft). Zo moeten zij kunnen aantonen dat donaties via hun betaaldiensten uiteindelijk op de juiste bestemming terechtkomen en dat hun systeem niet wordt misbruikt. Voor stichtingen die donaties willen ontvangen voor goede doelen buiten de EU vereisen zij een ANBI status.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de aanvraag wordt gehonoreerd.

Meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief.