Minkema College – Minkemalaan

Het Minkema College is een school voor openbaar voortgezet onderwijs in de Nederlandse gemeente Woerden. De school biedt de leerwegen gymnasium, atheneum, havo en vmbo aan. Het Minkema College heeft twee locaties, namelijk de Minkemalaan en de Steinhagenseweg

Continuüm

De vwo-5 leerlingen van het vak Kunst van het Minkema College, locatie Minkemalaan, zijn al sinds het begin van het schooljaar bezig met het project Singelkunst. De leerlingen hebben in groepjes in enkele weken ontwerpen gemaakt voor drijvende, bewegende, lichtgevende, weer- en windbestendige kunstwerken en dit uitgevoerd in een model op schaal. Zeer bevlogen hebben de leerlingen hun modellen gepresenteerd en toegelicht tegenover een delegatie van de artistieke leiding van Singelkunst; Lex Polman en Emmy Luidinga en uiteindelijk is er een ontwerp gekozen.

De groep die het winnende model heeft ontworpen bestaat uit 5 leerlingen:, Denidin Mak, Rick Raaphorst, Naomi Epping, Myrna Breure en Gioia van Geelen.

Gezien de omvang en grootte van het kunstwerk, vraagt het project veel extra inzet van deze leerlingen. Naast de wekelijkse praktijkles, werken ze in tussenuren en na schooltijd aan de losse onderdelen. “Het is geweldig wat ze samen neerzetten”, vertelt hun trotse kunstdocent Nicole Menthen.

Het kunstwerk heeft als titel Continuüm. Het idee achter deze titel is dat we continu bezig zijn met vanuit het verleden te groeien naar onze toekomst. De letterlijke vertaling is: ononderbroken lijn te zien in de verbinding van vroeger naar het heden.

Impressie