Marco van der Vooren

Ruim 25 jaar gelden is Marco begonnen met het bewerken van glas. Eigenschappen van glas en de speling van glas met licht zijn interessante gegevens om mee te werken. Het glas verbinden en vervormen door middel van smelten, een lichtstraal door gebogen glas sturen zodat deze buigtā€¦. Marco gaat op onderzoek door te doen. Door zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid te combineren met zijn ervaring en kennis maakt Marco van der Vooren bijzonder mooie dingen van glas. Naast het vervaardigen van glazen monumenten, experimenteert Marco met glazen lampen en meubels.

-

Voor Marco is de deelname aan Singelkunst 2022 een vervulling van een lang gekoesterde droom. Een groot en indrukwekkend glazen kunstwerk maken in zijn geliefde Woerden. Zijn kunstwerk wordt in de Singel ter hoogte van de Joodse begraafplaats in het Westdampark geplaatst.

Meer informatie over Marco en zijn glasatelier op: https://www.vandervooren.nl/

Impressie