Carolien Adriaansche

Carolien Adriaansche werkt inmiddels zo’n 30 jaar met plastic afval. Het verzamelen en vervolgens selecteren van plastic afval op vorm, kleur en maat is een wezenlijk onderdeel van haar werkzaamheden. In haar atelier dat tot de nok toe is gevuld, rangschikt ze het plastic op vorm en kleur. De grote voorraad afval verzamelt zij zelf en wordt daarbij geholpen door familie, vrienden en vreemden. Met gemak kun je haar een afvalverwerkingsbedrijf noemen.

-

Sinds de jaren 90 maakt Carolien zowel vrij werk als werk in opdracht. Op uitnodiging was zij werkzaam in Aarhus Denemarken en in Lissabon Portugal en maakte van ter plekke verzameld plastic afval een nieuwe biodiversiteit. Met haar werk wil ze een positieve bijdrage leveren aan de discussie over onze plastic verslaving en vraagt ze aandacht voor de klimaatsverandering en de gevolgen die dat met zich meebrengt zoals zeespiegelstijging en afname van biodiversiteit. Sinds 2005 geeft ze onder de naam De Afvaljuf workshops.

Impressie