Ben de Waal

Ben de Waal. Geboren op 16-08-1960. Ben is opgeleid als verpleegkundige en is nog steeds werkzaam in de Jeugdgezondheidszorg. Ooit bezocht hij met studenten een gezondheidscentrum in een achterstandswijk van Londen. Kunst en vormgeving werden daar gebruikt om aan de wijkbewoners te laten zien dat ze het waard zijn, om mooie - niet perse functionele schoonheid - in hun wijk te hebben. Kunstige of creatieve activiteiten werden daarbij gekoppeld aan gezondheid en welzijn. Hij raakte hierdoor geïnspireerd en maakt sindsdien pop-up installaties die visueel prikkelen.

-

Ben gebruikt materialen zoals bouwafval, veel-spul-voor-weinig of hergebruik uit een kringloopwinkel. De fun zit voor hem in het samen maken van tijdelijke objecten die verwonderen of verrassen door hun schoonheid, dan wel verbluffende nutteloosheid. Tijdens het jaarlijkse Kunstpark Woerden in het Westdampark en bij andere evenementen in Woerden zijn de afgelopen jaren diverse installaties van hem gepresenteerd.

Impressie