Kult Kompagnie

De Kult Kompagnie is een begrip binnen Woerden. De groep jonge creatievelingen staat garant voor toffe en vernieuwende evenementen en kunstuitingen. Kult Kompagnie kun je onder andere kennen van de organisatie achter bijvoorbeeld Nachtcultuur, NachtSessies en Nachtklooster. Door het organiseren van verrassende, vernieuwende en inspirerende evenementen willen ze zo veel mogelijk Woerdenaren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met kunst en cultuur in de meest brede zin.

-

De afgelopen jaren hebben ze zich steeds meer laten zien door kunstuitingen in de vorm van guerrilla-kunst. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van ‘flessenpost’ in de binnenstad tijdens de Havendagen, 1000 eendjes om Woerdy te vergezellen tijdens de Woerdense Vakantieweek (in het jaar dat het thema ‘1001 nachten’ was. Er zijn er klokjes in de binnenstad opgehangen om mensen er op te wijzen dat je tijd moet nemen voor cultuur, maar ook dat het voor de Kult Kompagnie tijd was voor iets nieuws. Want voorheen lag de focus op het organiseren van vernieuwende evenementen, maar daarna is dit verschoven naar een faciliterende rol bij georganiseerde evenementen. Denk hierbij aan ludieke aankleding, PR en promotiestunts. Of zoals tijdens Singelkunst, het opleveren van een kunstwerk met veel techniek, met mogelijkheden tot interactie!

Impressie