Margreet Klaverdijk

Margreet Klaverdijk is op 29 februari 1964 geboren in het Drentse Emmen. Later is ze verhuist naar Utrecht en is ze naast haar werk als mondhygiënist diverse opleidingen gaan volgen. In de periode 1996-1997 volgde ze een opleiding aan de Kunstacademie van Utrecht en daarna volgenden vele andere cursussen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) en de Werkschuit. In 2013 is ze met beeldhouwen gestart bij de bekende ruimtelijk vormgever, beeldhouwer en docent René van der Wiel. Ze maakt naast grote werken, ook kleine beelden in gietsteen, brons en hout.

-

Een belangrijke mijlpaal in haar carrière was de deelname aan Folly Art Norg in 2018, waarvoor ze een 4 meter hoog Folly ‘Stormhuis’ heeft gebouwd. Een andere mijlpaal is het plaatsen van twee van haar beelden op het Landgoed de Horst in Driebergen. Achtereenvolgens waren dat ‘Rolman’ in 2019 en ‘Duikvlucht’ in 2020.

Impressie